Vers gebrande koffiebonen
Eenvoudig online bestellen
Gratis verzending boven de €50

Onze brander: Loring S15 Falcon.

Onze koffies gebrand op onze eigen Loring koffiebrander

Op de groei

Sinds december 2020 zijn wij de trotse bezitters van een Loring S15 Falcon. 

Een lange periode hebben wij onze eigen koffies bij een andere branderij kunnen geproduceerd. Dit was een een prima plek voor ons om te starten. Wij groeien nog steeds door met ons concept 30ml en openen binnenkort de twaalfde 30ml vestigingen. De komende jaren zullen hier nog veel meer locaties bij komen. Daarom hebben wij geïnvesteerd in een eigen branderij om de verwachte groei qua productie aan te kunnen.

Het brand proces

Traditioneel wordt koffie gebrand op een “Drum rooster”, dat wil zeggen een gietijzeren trommel die rond draait met een vlam eronder die de trommel en koffiebonen verwarmd. Op deze soort branders kan je goede kwaliteit koffie branden alleen er zijn een aantal nadelen. Omdat het materiaal van dit soort branders gietijzer is, is het heel moeilijk om iedere koffie op precies de zelfde manier te branden. Dit komt omdat gietijzer heel warm kan worden en heel moeilijk afkoelt. Hierdoor heb je tijdens het branden weinig controle. Ook smaakt de koffie die gebrand word op dit soort branders vaak een beetje rokerig en heeft in de nasmaak een branderige smaak. Qua uitstoot zijn deze branders ook niet heel goed voor de omgeving en dus het milieu. Om dit soort branders te mogen gebruiken is een hoge milieu vergunning nodig die heel moeilijk te verkrijgen is. Daar komt nog bij dat het gas verbruik enorm is. 

Loring

Toen wij besloten om onze eigen branderij op te zetten hebben we gekeken naar verschillende branders en de voor en nadelen in kaart gebracht. Omdat het gaat om een lange termijn investering willen wij naast controle over het branden ook een stuk duurzaamheid waarborgen. Daarom kwamen wij snel uit bij Loring. Dit is een merk uit Amerika en onder de koffiebranders is dit de Holy grail. Met de nieuwste technieken worden nu onze specialty koffies gebrand. Het grootste voordeel is dat de Loring koffiebrander 80% efficiënter is met het gas verbruik en geen uitstoot heeft. Dit komt doordat de hete lucht die normaal gesproken via de schoorsteen naar buiten gaat wordt gecirculeerd. Hierdoor hoeft de brander veel minder gas te gebruiken. Door dit proces wordt ook gelijk alle geur en rookstoffen verbrand en is de uitstoot 0, een win-win dus. Qua smaak van de koffie heeft deze brander ook een enorme voordeel. De koffies die wij nu branden smaken minder rokerig en minder branderig in de nasmaak.

Duurzaam

Door deze stap te hebben gemaakt worden onze koffies duurzamer gebrand en kunnen wij jou de beste specialty koffies met de hoogste smaak kwaliteit bieden.

Bekijk onze eigen gebraden specialty koffies hier en proef het verschil.